Späť

Marhuľový džem bez cukru a chémie

Pridal: Pridané: 17.07.2017 09:45:43 Počet zobrazení: 335

17 Júl 2017

Prinášame Vám výborný recept na marhuľový džem, ktorý neobsahuje ani gram cukru a chémia sa doň takt isto nepridáva. Že sa pokazí? Veru nie! Skôr sa zje, taký je skvelý! ☺

Marhuľový džem bez cukru a chémie

Budete potrebovať:

2 kg zrelých marhúľ
2 jablká
2 PL jablkovej vlákniny (voliteľné)
12 g agar prášku (prírodná želatína)

Marhuľky by mali byť zrelé, aby neboli veľmi kyslé, keď džem uvaríte a bude sa vám zdať príliš kyslý, môžete cukor dať, to je už na vás, zvoľte napr. brezový cukor alebo stéviu. Ja som cukor nepoužila, marhule boli zrelé a džem je vo výsledku kyselkavý, tak ako to mám rada :-) Marhule odkôstkujte a nakrájajte na kúsky, jablká ošúpte a na jemno nastrúhajte k marhuliam, môžete použiť aj viac jabĺk, džem vám osladia. Vložte do hrnca, podlejte trochou vody, len aby neprihoreli. Zakryte a na miernom plameni duste, kým nezmäknú, trvá to iba pár minút. Odstavte z ohňa a tyčovým mixérom marhule pomixujte, pridajte 12 g agar prášku, jablkovú vlákninu, priveďte k varu a za stáleho miešania varte maximálne 10 minút. Hotovo! Vďaka agaru bude mať džem želatínovú konzistenciu, zhustne vám v pohári. Agar prášok kúpite v bio obchode, je to prírodná želatína získaná z morských rias, som s ňou veľmi spokojná. Hotový džem nadávkujte do čistých uzatvárateľných pohárov, otočte hore dnom, zakryte do deky a nechajte vychladnúť. Keď sa bojíte použiť marhule, vyskúšajte iné ovocie, jahody, čerešne, čokoľvek, recept je univerzálny, no nám tento marhuľový veľmi chutí, už sa teším na dobrú čokoládovú tortu, ktorú s ním pripravím :-) Z tohto množstva marhúľ mám šesť 2 dcl pohárov džemu.

Keby ste na prípravu džemu použili viac ovocia, použite cca 3 g agaru v pomere s 500 g ovocia.

To je všetko, lahodný džem bez cukru je pripravený, už sa len zahryznúť do dobrého kváskového chlebíka a vychutnať si mlieko od kravičky :-)

Recept nielen na marhuľový džem nájdete na stránke autorky receptu, šikovnej Patrície Adamčíkovej. Týmto jej ďakujeme za možnosť zdieľať jej recept aj na našej stránke!☺

https://www.receptymojejzdravejkuchyne.sk/single-post/2017/07/10/Marhuľový-džem-bez-cukru-a-chémie

Veľa zdaru a dobrú chuť! ☺

 

 

Prihlásenie

Táto stránka používa cookies.

Viac info

×